top of page

З водневою енергією через перевал Бреннер: Daimler Truck проводить перші випробування з вантажівкою


З водневою енергією через перевал Бреннер: Daimler Truck проводить перші висотні випробування вантажівки на паливних елементах.

На шляху до екологічно безпечного транспорту майбутнього прототип вантажівки Mercedes-Benz GenH2 Truck успішно пройшов свої перші висотні випробування на дорогах загального користування. Основний пункт у контрольному списку програми тестування: перетин перевалу Бреннер, однієї з головних артерій європейського вантажного руху.

Лише у 2019 році близько 40 мільйонів тонн вантажів було перевезено вантажівками через чотирисмуговий транзитний маршрут, розташований на висоті до 1370 метрів на кордоні між Австрією та Італією. Це відповідає майже 2,5 мільйонам вантажівок на рік.

Під час тижневих тест-драйвів інженери Daimler Truck неодноразово перетинали перевал Бреннер з вантажівкою з напівпричепом на паливних елементах, що перевозила типовий вантаж, на 120-кілометровій ділянці шосе між Больцано та Інсбруком. Єдиний викид під час подорожі: водяна пара!

Місто Больцано в Італії послужило базою для тест-драйвів, оскільки тут розташована воднева заправна станція H2 South Tyrol. Крім того, рельєф навколишньої території ідеально підходить для проведення ретельних випробувань ефективності системи паливних елементів на різних висотах.

Одним із найяскравіших моментів випробувань був підйом тягача на гору Пенсер Йох на висоту 2211 метрів.

Висновки цієї першої програми висотних випробувань щодо взаємодії паливних елементів і батареї в складній топографії, а також перспективна операційна стратегія на маршруті Бреннер тепер включені в подальший розвиток серійного автомобіля. На наступний рік заплановано більше тест-драйвів у гірській місцевості.

На своєму шляху до CO 2 -нейтрального майбутнього Daimler Truck чітко визначила свій стратегічний курс і послідовно дотримується двосторонньої стратегії електрифікації свого портфоліо як з акумуляторними електричними, так і з водневими приводами.

Вантажівка Mercedes-Benz GenH2 розроблена спеціально для гнучких і вимогливих застосувань у важливому сегменті важкого транспорту та транспортування на великі відстані. Метою розробки є дальність 1000 кілометрів і більше. Початок серійного виробництва заплановано на другу половину десятиліття.

ЧИТАЙТЕ останні новини, що формують ринок водню, на Hydrogen Central

З водневою енергією через перевал Бреннер: Daimler Truck проводить перші висотні випробування вантажівки на паливних елементах, 16 листопада 2022 р.

https://hydrogen-central.com/with-hydrogen-power-across-the-brenner-pass-daimler-truck-carries-out-first-altitude-tests-with-fuel-cell-truck/

2 перегляди
bottom of page