top of page

VEGА, ZENIT, ANTARES: СТАЛА ВІДОМА ДАТА ЗАПУСКУ РАКЕТ, СТВОРЕНИХ ЗА УЧАСТІ УКРАЇНИ


Двигуни для ракет розробили українські підприємства КБ "Південне", "Південмаш", а також харківський "Хартрон" та "Чезара"

Запуски трьох ракет-носіїв, створених за участі України, заплановано на листопад 2017 року. Йдеться про ракету-носій легкого класу Vega, ракету-носій Antares та ракету-носій середнього класу Zenit 3F. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на "Аерокосмічний портал України".

"У листопаді 2017 року планується здійснити пуски трьох ракет-носіїв, створених за участю України", – зазначається в повідомленні.

Як стало відомо, це буде вже 11-й за ліком запуск у рамках програми Vega і вже третій цьогоріч.

Маршовий двигун для ракет розробляє ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К.Янгеля, а виробляє "Південний машинобудівний завод ім. А.М.Макарова".

"Основну конструкцію першого ступеня американської ракети-носія середнього класу Antares створюють українські підприємства космічної галузі КБ "Південне" ім. М.К.Янгеля та ДП "Південний машинобудівний завод ім. А.М.Макарова" (обидва – Дніпро) в кооперації з підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "Чезара", "Рапід" (Чернігів) та ін", – зазначається у повідомленні.


25 переглядів
bottom of page