top of page

НАЙПОТУЖНІШУ РАКЕТУ FALCON HEAVY ІЗ СИМВОЛІЧНИМ ВАНТАЖЕМ ЗАПУСТИЛИ НА ОРБІТУ МАРСА – ІЛОН МАСК


Близько 23:00 за київським часом відбувся історичний запуск ракети

У вівторок, 6 лютого, з космодрому космічного центру імені Кеннеді в американській Флориді запустили ракету Falcon Heavy з вантажем у вигляді капсули. Про таке повідомив засновник Space X і Tesla Ілон Маск у власному Twitter.

Дещо раніше у компанії повідомили, що запуск найпотужнішої ракети у світі відклали до 22:45 за київським часом. Причиною цього стали потужні вітри у верхніх шарах атмосфери.

Вантажопідйомність Falcon Heavy, що заввишки з 23-поверховий будинок, – понад 64 тонни. Втім, у своєму першому польоті вона доправить символічний вантаж ("А Red Car for the Red Planet"). У капсулі розміщений особистий автомобіль Маска – Tesla Roadster червоного кольору.

За кермом машини – манекен, одягнений у скафандр SpaceX. Його компанія офіційно поки що не презентувала, однак уже продемонструвала перші фото. За задумом, з машини лунатиме пісня Space Oddity Девіда Боуї.

Аби дістатися червоної планети, автівка пролетить у космосі 400 мільйонів кілометрів. Запуску Falcon Heavy передували сім років підготовки.

Ракета злетілазі стартового майданчика LC-39A – це той самий майданчик, з якої до Місяця вирушив "Аполлон-11" з Нілом Армстронгом, Баззом Олдріном і Майклом Коллінзом. Незабаром після старту від ракети мають відокремитися два розгінні блоки з трьох; обидва мають бути посаджені і використані знову.

У Маска вже представили анімацію польоту Falcon Heavy.


22 перегляди
bottom of page